Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 3
Ga naar:   

mijn derde levensjaar

02 december 2007

Mijn nieuwe site: www.bloggen.be/tuur_moerman

23 juni: oma is naar brussel de hele dag, opa is voor een paar dagen naar de Ardennen, dus mag ik nog eens naar de crèche (de 2de maal nog maar in mijn leven).

22 juni: grote meme wordt 85. Groot feest. Mama, papa, davidje en ik gaan 's middags de hele tuin gaan versieren (meme is dan gaan eten met haar kinderen). Ballons, vlagjes en een groot spandoek.
Om 17u worden we dan verwacht. Meme is heel blij met haar cadeau (een kader met een foto van al haar achterkleinkinderen). Milan, Luna, Wannes en ik spelen tot 20.30u en dat wordt het toch tijd om te gaan slapen. Maar ik heb blijkbaar nog veel te vertellen, want ik lig nog tot 22.30u te babbelen in mijn bed (tegen wie... dat is een raadsel!)

21 juni: verjaardagsfeestje van Milan (hij wordt 2 jaar). Ik blijf de hele middag dicht in de buurt van de zandbak, behalve... om taart te eten (bumba-taart). 's Avonds moeten we nog bij tante leen om voorberedingen te treffen voor meme haar verjaardagsfeestje morgen (ze wordt 85). Al we thuiskomen is het al 20u, maar ik ben blijkbaar zoooo vuil dat mama mij toch in bad steekt (al was het maar om al het zand weg te spoelen).

17 juni: het was mooi weer vandaag en daardoor kunnen we 's avonds onze boterhammetjes buiten opeten. Mama heeft ook nog wat oud brood liggen en gooit het buiten voor de vogeltjes. Ik zit op de 1ste rij om te wachten op onze bezoekers.

16 juni: papa heeft een caravan te koop zien staan, we gaan kijken en ja hoor, een paar uur later is de koop een feit. We zijn een caravan rijker en gaan nu zo vlug mogelijk een testweekendje doorbrengen in de Ardennen.
Ik heb nieuwe onderbroeken gekregen van "Cars" en wil natuurlijk constant zo'n onderbroek aan, maar dat gaat niet met pamper. Dus onderbroekje alleen aan en hopen dat het mij lukt om mijn broekje proper te houden. Maar ik ben al zo'n flinke jongen dat ik mama op tijd verwittig dat ik moet pipi doen en mooi op mijn potje ga zitten.
Papa is gisteren nog eens naar de dokter moeten gaan en zijn bloeddruk is beduidend lager (flink hoor papa). Maar het rare machientje (bloeddrukmeter volgens mama) krijgt hij opnieuw mee naar huis en hij moet elke dag 's morgens en 's avonds meten.

15 juni: mama gaat vandaag naar de paranormale beurs met Maggy en wil ook wel eens haar toekomst laten voorspellen. En wat blijkt… mama en papa zeggen dat ze met mij genoeg hebben, maar volgens de mevrouw die in de kaarten leest, zou ik nog zusje krijgen (ha, ha).

14 juni: vandaag was het de Sloebertocht van de stappertjes van oma en opa. Sommigen deden de 100 km, mama en ik (met buggy) waren tevreden met 6 km. Spijtig van de regen die we onderweg tegenkwamen. Gelukkig moesten we passeren bij tante Francine die ons opmerkte en een paraplu gaf!

13 juni: woensdag, dus oma is niet thuis 's middags. Het is opa's beurt om te koken en meestal is het spaghettidag!

10 juni: vandaag ben ik een dagje naar zee geweest met oma en opa (naar Nieuwpoort). Om 8.30u zijn we vertrokken met de trein. Ik heb veel gespeeld in het zand en in het water, ben heel braaf geweest volgens oma.In de namiddag hebben we gebeld naar mama haar werk om te zeggen dat het heel plezant was (ocharme mama en papa, met zo'n mooi weer werken). Rond 16.30 zijn we terug naar huis vertrokken. Als afsluiter zijn we nog friet met balletjes gaan eten in Jumbo (mama is komen mee-eten, papa moest laat werken). Om 21.00 was ik zo moe dat ik niet meer wilde gaan slapen. Maar toen mama me neerlegde in mijn bedje, was het al stil voor ze beneden was .

8 juni: Vaderdag: mama en ik hebben ontbijt op bed gebracht bij papa. Diegene die hem goed kennen, zullen niet verschieten. Op een bord van mij (nieuwe plastieken van de hema met hele mooie kleurtjes) lag er een blik cola en een boterkoek en papa was heel blij?.
Vandaag zijn we naar de kinderboerderij geweest in Ninove (Diriboe). De dieren interesseerden mij niet zo echt, de glijbaan daarentegen . De boer maakt speciale limonade (zonder kleurstoffen), was brood aan het bakken toen we toekwamen en we hebben eitjes gekocht. We hebben varkens, ezels, koeien, geitjes, kippen, kuikentjes, eendjes, ganzen, vogels, cavia's, konijntjes enz. gezien. Papa liep op een gegeven moment met een babygeitje in zijn armen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Rond 16u zijn we naar huis vertrokken. Eenmaal thuis was ik zo moe dat ik in de zetel in slaap gevallen ben van 16.30u tot 18.30u. Dan heeft papa macaroni gemaakt met kaassaus en hespeblokjes. Ik heb een heel groot bord leeggegeten en ben rond 21u weer flink gaan slapen. Wat een leuke dag, slaapwel

5 juni: laatste controle bij kind en gezin. Ik ben opnieuw flink gegroeid (96cm) en een echt dikkerdje geworden volgens de dokter (grapjas, 12kilo450gram). Voor de rest was alles in orde en hebben ze me veel succes gewenst op school .

2.5 jaar

1 juni: het is "ronkerdag" van de KWB. Eerst is er een fietstocht waar mama en ik aan meedoen samen met saskia, niels en nico. Daarna is er pensenkermis en laat dat nu iets zijn dat ik verschrikkelijk graag eet, worsten. Na het eten is er een kinderbingo waar de ronker prijzen uitdeelt (een rinker is een meikever voor wie dit niet wist). Maar ik ben zo bang van die ronker (alhoewel mama mij vertelt dat het Daniël is -je weet wel, van mijn nieuwe fiets- met een kostuumpje aan) dat ik niet meer in de zaal wil blijven en naar huis wil. Senne wint trouwens de 1ste prijs bij de jongens, mama wint ook nog een prijs.31 mei: als mama dacht dat ik lang ging slapen na zo lang op te blijven had ze het duidelijk mis. Ik was om 7.30u wakker.

30 mei: vandaag is het inbranding bij Anneke, Kristof en Ramon. Ik mag heel lang opblijven nl. tot 23.30u. Ik heb heel veel gespeeld met de andere kindjes.

23 mei: mama haar draadjes mogen er vandaag uit!!

22 mei: dus gisteren ben ik dus mijn nieuwe fiets mogen gaan ophalen. En ik ben er helemaal weg van . Mama dacht dat ze mij niet in mijn bedje ging krijgen, maar met de belofte dat ik de fiets morgen mag meenemen bij oma, heb ik niet geprotesteerd en ben flink gaan slapen.

21 mei: ik krijg een grote fiets. Geen nieuwe, maar één die samengestoken wordt door Daniël die altijd oude fietsjes recycleert. Hopelijk is papa vlug thuis vanavond dat we er vlug kunnen omgaan.

18 mei: vandaag mag ik nog een dagje blijven bij tante leen, want papa en mama moeten werken

17 mei: vandaag ben ik voor de 1ste maal naar school geweest. Er was een opendeurdag, ik ben ingeschreven en mag starten op 1 september. het ziet er wel goed uit, de klasjes zijn leuk en staan vol speelgoed. Senne en ik hebben ons ogen uitgekeken. Als kers op de taart kon je met een groot paard meerijden. Ik was er niet bang van, maar mama precies wel een beetje. Papa heeft mij wel de hele tijd aan één been vastgehouden zodat ik er zker niet af kon vallen (het is wel hoog, hé). Je kon ook met een limousine meerijden, maar dat vond ik precies niet goed genoeg. Er was ook een streekbierenavond en ik heb mogen proeven van mama haar Kriek (mmmmm, lekker). 's Avonds moesten mama en papa nog naar een feest bij Mirella (die wordt op 19 mei 30 jaar , proficiat). En ik ben voor de 1ste keer mogen blijven slapen bij tante Leen en nonkel F(r)ank. Ik ben heel braaf geweest, heb geslapen van 20.30 's avonds tot 8.30 's morgens.

13 mei :vandaag gaat mama opnieuw onder het mes. Een geboortevlekje dat groeit wordt uitgesneden en hup, 4 draadjes erin.

12 mei: vandaag komen meetje Eva, nonkel dennis en baby Hanne bij oma en opa om iets later moederdag te vieren, maar het wordt precies een fotoshoot in het gras. De kodakjes draaien op volle toeren (je moet maar eens gaan kijken bij fotoalbum). Om 15u vertrekken we terug naar huis omdat mama om 17u moet werken . Samen met papa maak ik nog een fietstocht en wil (weeral) niet vroeg gaan slapen (veeeeeel te warm).

11 mei: vandaag gaan we naar Limburg voor het communiefeest van Yarne. Hij krijgt veel cadeautjes en daar ben ik stiekem wel een beetje jaloers op (maar oma hilde en opa stan hebben mij ook niet vergeten, hoor). 's Avonds ben ik pompaf en besluit dan maar vroeg te gaan slapen. Oma, Opa, papa en mama hebben blijkbaar nog heel lang buiten zitten kaarten tot ze overvallen werden door opdringerige beestjes.

10 mei: vandaag moeten mama en papa onverwachts bij saskia, nico en niels en ik mag mee . Iedereen is er en wij (Senne, Niels, Milan, Luna en ikke amuseren ons rot. Eén voor één worden de kindjes moe gaan slapen, behalve 1-tje (ikke dus) en ik blijf op tot 00.55u .

7 mei: ik ben in de ban van het leren plassen zonder pamper. Oma probeert om mij zonder pamper te laten rondlopen, maar op een half uur 3 onderbroeken volplassen, je moet he maar kunnen, hé . Oma wordt er zowaar een beetje moedeloos van. Deze morgen zag mama bij het opstaan onmiddellijk dat ik moest plassen, ze heeft mij zo vlug mogelijk op mijn potje gezet en ja hoor... de pot was gevuld . Moest ik hem nog zelf uitspoelen van mama ook (foei, mama da's kinderarbeid). Gelukkig doe ik zo'n dingen allemaal heel graag .

4 mei: vandaag mag de hele familie bij oma gaan eten. Na de middag wordt het zo warm dat mama al mijn kleertjes uitdoet en enkel mijn t-shirt aan. Ik loop constant binnen en buiten en mama zegt al lachend dat ik ga plassen naar binnen. Oma zegt al lachend:"zo lang het maar niet op mijn laminaat is". ha, ha, ze moesten eens weten . Inderdaad, na een tijdje gaan ze kijken en ja, hoor oma haar laminaat is gedoopt. Oma is een beetje boos, kan dat niet lang blijven op mij en ze leert mij dan ook staand plassen. Ik vind het zo leuk dat ik de hele middag niets anders meer doe.

3 mei: iedereen slaapt lang tot 9.30u. Het ontbijt wordt een brunch en daarna gaan we een flinke natuurwandeling maken. Hanne en ik vonden het totaal niet lastig, maar ja onze buggy's zijn dan ook tegen alles bestand, ha, ha . Mama en meetje moeten hun caloriën op peil houden en besluiten om een taartje te halen. Daarna rijden ze terug naar Limburg, ik slaap tot 18.30u en mama is dan al opnieuw aan het werk .

2 mei: vandaag komt Hanne, meetje Eva en nonkel Dennis logeren. Zij komen na de middag en papa besluit om een flinke wandeling te maken. 's Avonds is er nog barbecue en wij mogen lekker meesmullen. Ik vind het niet leuk om te gaan slapen, moet bewijs hebben dat Hanne ook al slaapt en moet mij dan toch gewonnen geven. De grote mensen zijn blijkbaar nog aan het pokeren geslagen en papa kon het weeral niet laten om vals te spelen .


2 jaar en 5 maand

1 mei: vandaag worden mijn haartjes geknipt.

27 april: vandaag is het kermis in Zingem. Nonkel Bart, tante Veronique, Wannes en baby in buik komen op bezoek samen met opa en oma.
Wannes en ik zitten samen op de paardemolen (4 maal zelfs), maar om die flosh te pakken daar denken we nog niet aan, zo'n vies ding . Om 21.30u (laat hé) gaan ze maar naar huis en ik mag dus heeeeeeel laaaaaaat opblijven.

21 april: spijtig, nichtje Hanne is ziek geworden, dus is het bezoekje niet doorgegaan . Mama moest het hele weekend werken, dus was het papa-weekend. We zijn op bezoek geweest bij oma Blanche dis vrijdag 86 was geworden. En daarna zijn we naar helikoptervluchten gaan kijken . In december doen ze in onze gemeente altijd een eindejaarsactie. En nu waren er dus helikoptervluchten te winnen en die gingen gisteren door. Maar wie niet gewonnen had, kon gewoon gaan kijken ook... wat papa en ik dus gedaan hebben .
Vandaag ging Wannes ook bij oma komen, maar die heeft de windpokken, dus moet ik alleen spelen (alé, met opa en oma).

18 april: joepi, morgen komt nichtje Hanne op bezoek. Het is een tijdje geleden dat we elkaar gezien hebben, dus zullen we waarschijnlijk veel te vertellen hebben aan elkaar . Ik word volgens mama en papa meer en meer kapoen, kan het blijkbaar goed uitleggen en moet advokaat worden volgens oma .

13 april: papa en mama moeten allebei eens niet werken, dus kunnen we er een gezellige dag van maken.
Vandaag wordt Parijs-Roubaix gereden en daar mama nogal een wielerliefhebber is, wordt er vooral in de namiddag naar TV gekeken. Daarna gaan we een ritje doen met de auto en gaan we ook nog Chinees afhalen. Jammie, vind ik wel lekker tot papa mij van zijn bordje laat proeven. Papa is nogal gek van pikant eten... ik blijkbaar (nog) niet.

8 april: ik heb de truuk door en kan al vlot rondrijden. Ik maak mij soms nog kwaad als ik ergens vast geraak of als het niet lukt, maar het gaat de goede richting uit


7 april: ik probeer al een tijdje met een fiets met trappertjes te rijden, maar ik loop er enkel mee (papa heeft zelfs een tijdje de trappers eraf gevezen omdat mijn schenen altijd blauw zagen). Nu begint het te lukken!!

6 april: Ronde van Vlaanderen, ik mag kijken van mama en juich als de winnaar over de meet rijdt.

3 april: vandaag wordt nichtje Hanne 1 jaartje, hiep, hiep hoera voor Hanne!!

1 april: papa heeft blijkbaar geen inspiratie dit jaar, want hij neemt niemand beet.


2 jaar en 4 maand

30 maart: het was blijkbaar laat vannacht, want mama komt mij pas om 11u. halen. Maar natuurlijk.... het uur moest verzet worden deze nacht, daarmee dat ik zo lang geslapen heb.

29 maart: Saskia wordt dinsdag 30 jaar en dat vieren ze vandaag. Ik mag bij mammie en pappie gaan slapen samen met Isa op de kamer.

26 maart: deze namiddag mag ik met Kathy en Niels naar het speelhuisje in Oudenaarde. Mama is heel vroeg terug uit Brussel en komt met ons meespelen. Natuurlijk wil ik niet naar huis.. wenen, wenen . Ik ben zo moe dat ik in de auto in slaap val

24 maart: Tja, gisteren was het dus al veel minder om te slapen, hé. Ik heb een flinke verkoudheid opgelopen en daar heb ik nogal last van. Ik was samen met noma en nopa bij grote meme geweest om pasen te vieren en heb daar veel gespeeld met Milan. Toen noma met mij thuiskwam, ben ik flink gaan slapen (opnieuw in mijn grote bed ). Maar na een uurtje ben ik hard beginnen huilen, mijn neusje zat helemaal toe. Oma heeft na een tijdje mama gebeld (die zat al in haar pyama) en die is mij komen halen (door het veschrikkelijke sneeuwweer heen). De hele nacht heb op en af geslapen en geweend. Dus, mama en ik zijn deze morgen totaal niet uitgeslapen. Straks moeten we paaseieren rapen bij noma (hopelijk geen witte met al die sneeuw, ha, ha). Vanavond moet mama nog gaan werken, maar komt papa terug naar huis

23 maart: zalig paasfeest iedereen. Gisteravond ben ik dus bij noma en nopa blijven slapen omdat mama moest werken. Ik heb zelfs voor de 1ste maal in mijn grote bed geslapen zonder er uit te kruipen en dat tot 6.40 's morgens. Vanavond terug?

21 maart: deze morgen om 4u. is papa thuis gekomen van Macon . Maar ik heb daar niets van gemerkt, want ik sliep als een roosje . Vanmorgen heb ik hem een flinke zoen gegeven, maar hij sliep nog wel wat, denk ik. Deze namiddag vertrekt hij trouwens terug naar amsterdam tot maandag . Mama moet het hele (paas-) weekend werken, dus mag ik bij noma en nopa gaan logeren .

19 maart: mama gaat vandaag op controle naar de oogarts. Alles "ziet" er goed uit en mama mag morgen terug gaan werken. joepi, terug bij noma en nopa .

17 maart: papa vertrekt vandaag met de autobus naar Macon. Oma draagt goed zorg voor mama en mij door elke dag met verse soep en eten te komen. Dank U oma
Mama moet vandaag naar de orthodontist. Ze zal waarschijnlijk blokjes moeten dragen. Op 9 mei moet ze teruggaan

15 maart: de babyborrel van Aukje. er zijn heel veel kindjes en mama en papa moeten zelfs niet letten op mij . Wij spelen 3 uur en de grote mensen kunnen rustig een babbeltje slaan. 's avonds besluiten Ann, Joeri, Gino & Kathy om nog een stapje in de wereld te zetten. En... Jelle mag bij ons blijven slapen. Ik ben veel te vroeg op volgens Jelle (om 7.30u.), maar al vlug zijn we verwikkeld in allerlei spelletjes. Als Jelle zijn mama hem komt halen, wil hij niet mee naar huis.

14 maart: mama is al iets beter . Vandaag komen tante Stien en anke op bezoek.

12 maart: vandaag wordt mama geopereerd aan haar linkeroog . De verpleegster belt ons om 11u. om te zeggen dat mama terug op haar kamer is. Wij gaan langs, maar mama mag nog niet mee naar huis. Om 13u. mogen we haar dan toch meenemen. Maar, mama wordt al onmiddellijk ziek en onpasselijk. Papa moet onderweg stoppen om mama te laten spuwen. In de namiddag komen oma en tante Leen op bezoek .
Normaal gezien ging noma ilde en opa Stan komen om op mij en mama te passen, maar die zijn allebei getroffen door het griepvirus. Papa neemt familiaal verlof en zo geraken we der ook wel. Veel beterschap noma ilde en nopa Stan

9 maart: vandaag passeert de koers aan ons deur. Papa installeert mijn zetel voor het raam, trekt de stores naar omhoog en ik zit op de 1ste rij om alles te zien .

7 maart: Wannes komt vandaag ook bij oma en wij hebben veel pret samen. Grote meme is er ook en lacht zich tranen met ons.
Groot nieuws: Wannes krijgt een broertje of een zusje .

2 maart: vandaag mogen we gaan eten bij oma en opa zingem. Grote meme is er ook. Oma heeft een nieuwe slaapkamer voor mij en Wannes gekocht en papa moet die helpen installeren. Want als opa dat moet doen, duurt het nog een jaar Papa moet wel om 13.00 gaan schaken naar Knokke, mama en ik blijven de hele middag bij oma. Tante Leen komt ook nog langs om een stukje taart te eten en wij allen gezellig naar de koers.
's Avonds komt Bientje langs juist toen mama mij in bad ging steken. Ik wil al mijn speelgoed van in bad tonen aan Bien, maar ben een beetje te onstuimig, verlies mijn evenwicht en mama is juist op tijd om mij te redden van de verdrinkingsdood (of toch van een nat kostuum ).

1 maart: vandaag wordt Senne 1 jaar, Happy Birthday Senne!! Aukje, Senne zijn zusje ligt in het UZ van Gent, ze wil niet eten.


2 jaar en 3 maand

29 februari: vandaag is het een extra dagje in het jaar. Gisteren heb ik de eerste maal met boetseerklei mogen spelen. Mama heeft een hondje gemaakt, een trol en bloemetjes.

25 februari: na nogmaals een paar keer gespuugd te hebben en constant diarree, besluit mama om met mij naar de dokter te gaan. Hij zegt dat er vieze beestjes in mijn darmen zitten. Oma heeft de dankbare taak om een beetje kaka in een potje te krijgen. Als dank voor haar werk, besluit ik om heel mijn bedje (en kleren en de rest) in een diarreekleurtje te steken. Vlug met het potje bij de dokter gaan, dat we weten welke beestjes er feest houden in mijn darmpjes

22 februari: ik heb al een paar dagen last van mijn maag en darmpjes. Mama heeft mij bij haar genomen in bed deze nacht en als dank heb ik hun bedje ondergespuwd

21 februari: mama wordt op 12 maart geopereerd en dan komt noma ide (oma Hilde voor de niet-begrijpers onder ons) om voor mij te zorgen (en voor mama ook een beetje).

20 februari: Senne heeft (eindelijk) een zusje, Aukje genaamd. Ze weegt 3kilo775gram en is 50cm lang. Proficiat aan Dimitri, Elke en Senne.
Mama moet vandaag terug naar de oogarts om meer te weten te komen over haar operatie.

18 februari: papa is vandaag jarig, 34 al!!!
Gelukkige verjaardag papa . Mama en ik zijn boxershorts gaan kopen en een we hebben onze naam op een heel leuk, maar piepklein kaartje geschreven.

16 februari: we zijn deze morgen nog eens gaan zwemmen. Gelukkig was er niet te veel volk. Papa sprong in het water en ik ben er ook in gesprongen. Gelukkig had ik mijn zwembandjes aan!

14 februari: VALENTIJN. Nu ik nog een beetje te klein ben om Valentijn te vieren, mag ik mama helpen. Wij hebben samen een mooie tekening gemaakt voor papa met een groot rood hart der op. Mama had zakdoeken gekocht voor papa (papa was al drie weken aan het zagen dat er geen zakdoeken meer waren!). Papa was blij met de tekening en het cadeautje. Mama kreeg een heel mooi boeket bloemen (de 1ste bloemen in 9 jaar volgens haar) en was er ook heel blij mee .
PS: het broertje of zusje van Senne laat op zich wachten !

12 februari: Deze morgen... mama doet mijn pyamabroekje uit en mijn pamper. Ik voel dat ik moet plassen. Toch probeer ik mij in te houden. Mama neemt vlug mijn potje en... ja hoor... de 1ste maal pipi op het potje is een feit . Ik mocht onmiddellijk een sticker van "Cars" plakken (die lagen al een tijdje te wachten op mij)
Vandaag wordt Senne zijn broertje of zusje verwacht. Spannend!!!

10 februari: Ik ben nogal een chanchaard, hé. Oma en opa moeten gaan eten bij Tante Leen en nonkel Frank (Fank voor mij) en ik mag terug mee. Als mama van 15.15 tot 16.45 niet moet werken, komt ze ook bij tante Leen een stukje taart eten. Papa is ondertussen thuis gekomen en slaapt .

9 februari: mama moet werken vanavond, papa is ook nog niet thuis, dus mag ik bij oma en opa slapen. Zij moeten 's avonds eerst naar een feest en ik mag mee. Ik ben nu ook lid van de Scheldestappers en heb mijn 1ste beker gekregen . Oma is om 21.30 met mij naar huis gegaan en ik heb flink geslapen in mijn reisbedje op oma en opa's kamer tot 6.15u. Opa moest naar het toilet en heeft mij wakker gemaakt met al zijn lawaai .

8 februari: papa is vandaag terug vertrokken naar Frankrijk om de skiërs terug op te halen. Mama en ik maken er een gezellige avond van.

7 februari: vandaag gaan we nieuwjaren bij pappie en mammie. Een beetje laat, maar beter laat dan nooit, hé.
Ik heb 2 autootjes gekregen en plasticine voor mijn nieuwjaar. Goed, hé .

3 februari: vandaag is papa terug uit Frankrijk. Hij was sinds vrijdag vertrokken met een groep skiërs met de bus. Mama is beter, ik ook, dus gaan we op bezoek bij Ann, Joeri en Jelle. De grote mensen kaarten, wij spelen. En.. ik wil zoals altijd niet naar huis. Thuisgekomen, krijgen we ook nog bezoek. Marino, Sofie en Milan komen langs. Joepie, opnieuw spelen...


2 jaar en 2 maand

31 januari: lap, ik heb het ook al zitten. Gisteren en eergisteren had ik al een beetje koorts, maar deze morgen ben ik opgestaan met 39.5 graden koorts. Mama vond dat toch een beetje te veel van het goede en heeft de dokter gebeld. Het verdict, een oorontsteking, een zware verkoudheid, een keelontsteking en ook een beetje de darmen en de maag in de knoop.

30 januari: vandaag is de directeur van mijn school langsgeweest met een brochure voor papa en mama (voor mij ook natuurlijk).
Tja, het begint te korten tot aan de grote dag. Nog 7 maand..

29 januari: voila, had ik het niet gezegd, mama's darmen volledig in de knoop, ze is ziek thuis.

26 januari: deze week was de week van de recepties. Mama moest dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag naar een receptie of een etentje. Zal ze achteraf niet moeten komen klagen over haar weegschaal .

19 januari: vandaag naar de receptie van de KWB. Ik proef van alles een beetje en wordt uitgeroepen tot mascotte van de KWB.

18 januari: vandaag de 1ste keer naar de tandarts. Alles ziet er goed uit. Minder goed nieuws voor mama die waarschijnlijk blokjes zal moeten dragen. 's Avonds gaan we op bezoek bij Mino en Sofie. Ik amuseer me met Milan en moet pas om 21.30u in mijn bed!

17 januari: ik moet vandaag naar het ziekenhuis met mijn voetjes. Blijkbaar heb ik serieuze platvoeten en x-beentjes. Dus ik moet beginnen steunzolen dragen. In de namiddag mag ik bij oma, want papa en mama gaan naar het autosalon met Dimitri. En... ze hebben een nieuwe auto gekocht, een Berlingo.

16 januari: mama moet vandaag terug naar de oogarts. Ze gaan het dossier opvragen van 17 jaar geleden. Toen is mama aan haar ogen geopereerd. Nu zal ze terug onder het mes moeten.

15 januari: vandaag komt Wannes ook bij oma, want moeke Kathy is ziek (zijn onthaalmoeder). Ik ben van 's morgens hyperactief (van blijdschap omdat Wannes komt) en wil totaal niet meewerken tot papa zich boos maakt en ik probeer rustig te worden.

12 januari: ik had dus badverf gekregen van nonkel Bart en tante Vero voor mijn verjaardag en vandaag mag ik samen met mama uitproberen wat het geeft. Mama wordt mijn levende schildersezel en vlug ziet ze helemaal rood (ook de rand van het bad trouwens). Plezant, hoor (gelukkig verdwijnt alles vlug met de sproeier, enkel aan de kleur van ons badwater zie je wat we gedaan hebben).

11 januari: voor mijn sint had ik stiften gekregen van Bientje. Ik mag ze niet gebruiken zonder mama of papa in de buurt (waarom begrijp ik niet!!). Toen mama effekens haar gat had gekeerd, heb ik de stiften (de rode) geprobeerd op de witte vloer en.... het zijn goede stiften (of een goede vloer???). Mama was een beetje boos, maar toen alles goed afging met vochtige doekjes was het vlug over. Maar de stiften liggen nu in de kast en mogen er voorlopig niet uit...!!

7 januari: druk, druk, druk. Mama moet de kostuums terugbrengen bij Kathy, bij Ann gaan (er is blijkbaar een broek van mij blijven liggen bij Ann, Joeri en Jelle, ben ik dan zonder broek naar huis gegaan?). Ik heb nog altijd een flinke verkoudheid en word veel wakker 's nachts. Hopelijk verdwijnen die vieze beestje vlug (ook voor papa en mama).

6 januari: papa komt maar rond de middag thuis. Ik ben ondertussen al een halve dag op triem met oma Hilde. Om 17.30u keert iedereen terug naar huis, papa valt in slaap in de zetel, mama ook na een tijdje (gelukkig belt oma om 19.30 en wordt mama wakker, anders zat ik daar nu nog).

5 januari: meetje Eva, nonkel Dennis en Hanne komen ook logeren vandaag. Nonkel Dennis en meetje eva lopen ook mee 3koningen, dus oma Hilde heeft al 2 pagaddertjes om op te passen.
Blijkbaar vinden we het allebei leuker om samen in 1 bed te slapen, want als meetje Eva en nonkel Dennis om 4u thuis komen, liggen we allemaal lekker in 1 bedje. Mama komt thuis om 6.30u, kruipt in de zetel waar ik haar wakker wrijf om 10u. Ze staat op, heeft mij een zoen en gaat verder slapen in haar eigen bed.

4 januari: oma zingem wordt vandaag 55 jaar. Maar ze is erg ziek. Toch gaan we eten samen met nonkel Bart, tante Veronique en Wannes. De rest van de familie komt ook langs en het wordt een heel leuke avond. Als ik thuis kom, blijkt papa weg te zijn. Hij komt om 21u terug samen met oma Hilde. Zij komt babysitten bij mij terwijl papa en mama 3koningen lopen. Mama komt om 3u 's nachts thuis en ik besluit om tot 6u niet te slapen (zucht).

2 januari: mama moet gaan eten met het werk, dus ben ik alleen met papa. Alhoewel alleen, Marino besluit om ons gezelschap te houden.

2 jaar 1 maand oud

1 januari 2008: mama moet de hele dag werken, papa en ik gaan bij oma en opa zingem eten. s' Nachts wil ik om 2u niet meer slapen, maar spelen. Mama en papa kunnen er niet echt mee lachen tot papa zegt dat hij mij gaat buitengooien. Ik besluit om toch naar mijn eigen bed te verhuizen en te slapen.

31 december: papa en mama blijven gezellig thuis en ik slaap rustig door alle vuurwerk heen.

28 december: met de feestdagen in het verschiet willen papa en mama het zekere voor het onzekere nemen en we gaan naar de dokter.
Verdict: de valse kroep (herken je het Hanne?)

27 december: ik moet de hele nacht hoesten gelijk een zeehond (zegt mama, hé, ik weet niet hoe een zeehond blaft) .

25 december: mama moet de hele dag werken, dus papadag. In de late namiddag gaan we bij grote meme. Meme heeft een kaasschotel besteld en wie zit er het eerst aan tafel (juist, ikke.. .

24 december: opa en oma zingem komen kerstavond vieren. We eten fondue, maar ik ben vooral zot van de kroketbolletjes .

16 december: Mama moet werken, dus mag ik met papa naar de kerstmarkt in Heuvelheem. We kopen er een mooie kerststal (de figuurtjes hebben we al).

12 december: Fijn weekend gehad, alleen niet veel geslapen. Al dat lawaai... (tja, grote mensen zijn net kinderen, hé als ze eens mogen buitenkomen . Zondag heb ik op de kerstmarkt in Malmedy de 1ste maal zonder wenen op de paardemolen gezeten .

7 december: vandaag vertrekken we op weekend naar de Waimes in de Ardennen

6 december: lang geleden, maar nog eens op bezoek bij Kind en Gezin . Ik weeg nu 11.420gr en meet 92.5cm. Ik word goedgekeurd door de dokter.

5 december: vandaag is het sinterklaasfeestje van mama's werk . Ik krijg een mooi tekenbord en een grote zak vol met snoepen, chocolade en mandarijntjes.

4 december: vandaag het uitgestelde feestje van Wannes . Ik heb opnieuw veel gespeeld met Wannes en taart gegeten.

3 december: Baby Hanne heeft de valse kroep . We dachten al dat ze ziek was, want ze hoeste het hele weekend heel raar. ze moet nu antibiotica en aerosollen (ocharme). Hopelijk geneest ze vlug .

2 december:
hallo, ik ben vandaag eindelijk 2 jaar, groot, hé.

Gisteravond moesten papa en mama werken, dus zijn meetje Eva, nonkel Dennis en baby Hanne bij mij gebleven. We zijn op bezoek geweest bij Maarten en Lotte en hebben chinees gegeten .

En vandaag was het zo ver, 2 jaar...

Ik kwam nog maar uit bed en kreeg al een cadeautje (werkbank). Kort daarna kwamen oma en opa Limburg aan en kreeg ik nog cadeautjes. Na mijn middagdutje was iedereen op post.
Grote meme, oma en opa Zingem, nonkel bart, tante Vero en Wannes, Mino, Sofie en Milan, Danny en Sabine.

Een overzicht van de cadeautjes:

* een werkbank
* een houten kar
* een jeansvest
* centjes
* vuilblik met bijhorende borstels
* kleurboeken
* kleurpotloden
* wasco's
* een tekenbord
* een puzzel met auto's
* de ambulance van Duplo
* tekengerief voor in bad
* een boot en een schatkist
* chocolade, snoepen en koeken enz.

de Sint is ook nog langsgeweest en ik heb hem toch een handje durven geven . Er zijn heel veel foto's genomen, ik zal ze op de site plaatsen. Wat een drukke dag, maar ik heb genoten van alle aandacht en ben heel flink gaan slapen (nadat mama mij letterlijk van het speelgoed moeten trekken heeft, ha, ha ).

mijn tweede levensjaar

03 januari 2007
30 november: het wordt spannend, nog 2 nachtjes slapen en dan 2 jaar oud en de sint op bezoek. Morgen komen meetje Eva en nonkel Dennis en Hanne('s avonds moeten papa en mama werken, dus zij babysitten bij mij).

28 november: blijkbaar heeft het mysterieuze ééndagsvirus ook Gent bereikt, want het feestje van Wannes is uitgesteld tot volgende week wegens een acute spuugaanval van de ganse familie (arme Wannes ).

27 november: Deze morgen om 4u is papa aangevallen door het virus. Hij geraakte niet op tijd beneden en heeft dus maar in een pot verf gespuwd (jakkes, gelukkig heb ik er niets van gehoord en rustig verder geslapen). Hij heeft de nacht doorgebracht in de zetel met een emmer (zonder verf) naast hem. Normaal moest hij vandaag naar de tandarts, maar heeft wijselijk afgebeld .
Vandaag wordt Wannes 2 jaar .

26 november: blijkbaar was mijn zwak moment van zaterdag een ééndagsvirusje dat de ronde doet, want mama moet vandaag veel braken, maar besluit toch om te gaan werken (flinke mama). 's Avonds zou ze met mij naar de kapper gaan, maar voelt zich zodanig slecht dat papa met mij op pad wordt gestuurd. Maar ik moet zeggen, het resultaat mag er wezen. Met al die fotosessies in het verschiet (Wannes verjaardag, mijn verjaardag, sintbezoeken, kerst en nieuwjaar en de rest) moet ik er toch een beetje deftig uitzien .

25 november: vandaag worden we verwacht bij Dimi, Elke, Senne en baby in buik. Iedereen die meegaat op weekend (7-9 december) wordt verwacht. We hebben braaf gespeeld volgens de mama's en papa's. En... Milan staat alleen!!!

24 november: Vandaag gaan we naar de kerstmarkt op mijn toekomstige school. Samen met oma en mama ga ik een wafel eten en ik ben vooral op al die kerstbomen met pakjes (hint, hint, mama?) 's Avonds komen Koen en Nel papa halen om naar de kaarting van de buddies te gaan. Ik mag wat langer opblijven omdat Koen mij nog eens wil zien en gelukkig maar voor mama en papa dat ik wat langer opgebleven ben...Ik heb de hele living ondergespuwd. Terwijl papa mij helemaal ververste en mama haar dweil bovenhaalde, kwamen Koen en Nel juist aan (zullen ze me niet vlug vergeten, hé, ha, ha . Na een uurtje in mijn bedje heb ik nog al de rest dat op mijn maagje lag overgegeven. Mama heeft dus de "derde" slaapzak uit de kast mogen halen, mijn beertje was ook een beetje vuil, dus mama is nog mogen beginnen wassen om 22u. (terwijl papa gaan kaarten was, mannen hé ).

20 november: Mama haar kollega heeft nog een hele grote paarse teletubbie (tinky-winkie voor de kenners) en ik krijg die cadeau (weeral cadeautjes ). Matthias (de zoon) is zot van tractors, dus heeft hij er heel veel. Ik mag met een paar tractors spelen. Mama wil na een halfuurtje vertrekken, maar dat is buiten mij gerekend. Ik weiger opnieuw mee te gaan. De oplossing: een tractor in mijn handen stoppen die ik mag meenemen. Volgende week zal mama die terug meenemen .

18 november: mama gaat de hele dag helpen op de superprestige cyclocross in Gavere. Papa en ik gaan naar Broegemkermis waar er een 2PK-cross is. Er staat ook een springkasteel, maar.... er staan 2 reuzen aan de uitgang . Na lang twijfelen raap ik al mijn moed bijeen en durf ze een handje geven. Als papa naar huis wil, ga ik niet mee en weiger in de auto te kruipen .

17 november: vandaag met papa en mama naar de makro geweest. Papa wou een wintervest en we hebben een mooie gevonden. Ik heb ook 4 kleine teletubbies gekregen voor mijn verjaardag (een beetje vroeg, maar papa zegt dat ik op mijn verjaardag genoeg zal krijgen --> ook de sint komt die dag). Dus gelukkig voor mij krijg ik nu al cadeautjes .

15 november: vandaag met oma en mama naar de makro geweest (sintcadeautjes kopen voor mij, Wannes en Hanne --> ja, ik weet dat mama die koopt ).

14 november: mama heeft 3 dagen verlof. Dat betekent veel op zwier gaan .

10 november: Mama en papa moeten opnieuw allebei werken, opa en oma zijn niet thuis, dus mag ik bij mammie en pappie gaan slapen . Daar kan ik veel spelen met Isa en Tess, het eten was heel lekker (friet met stoverij, jam mijn lievelingseten ) en ben heel flink gaan slapen. Toen mama mij 's morgens om 8.30 kwam halen, sliep ik nog .

7 november: mama heeft vergadering van haar werk en papa moet naar school. Oma moet naar dezelfde vergadering van mama, dus moet opa terug bij mij blijven en mij in bed stoppen . Tja, en ik weet maar al te goed dat bij opa alles lukt als er een paar traantjes aan te pas komen. Dus als mama thuiskomt rond 21.30u lig ik nog heerlijk naar TV te kijken . Bij mama lukken al die trukken niet, dus vlieg ik onmiddellijk in mijn bed .

3 november: vandaag moeten mama en papa allebei werken en mag ik bij opa en oma slapen . Oma moet wel nog uit eten vanavond, dus moet opa mij in bed steken, ha, ha. Dat lukt dus niet hé . Als oma thuis komt ligt ik prinsheerlijk bij opa in het grote bed. Oma slaapt niet veel als ik er bij lig en besluit om mij toch in mijn eigen bed te steken. En ik slaap rustig verder tot 's morgens .


23 maand

1 november: vandaag moet mama de hele dag werken en mag ik eindelijk nog eens een dagje bij papa blijven. Mama en papa dachten gisteren van mij er een uurtje later in te steken zodat ik wat langer zou slapen. Neeee, om 6.50u was ik klaarwakker

31 oktober: vandaag heeft mama verlof . We gaan op bezoek bij tante stien. Opa en oma willen ook nog naar het kerkhof met bloemen voor pepe Frans en nonkel Docus en mama besluit om ze een lift te geven. 's Avonds gaan we opnieuw op bezoek naast de deur, deze keer bij sofie en niels die maandag een ongeluk gehad hebben.

30 oktober: papa komt laat in de avond terug van zijn trip en ik slaap niet vast tot hij thuis is en ik hem een knuffel en een zoen heb kunnen geven.

29 oktober: mama moet ook werken vandaag en morgen, dus mag ik bij oma en opa blijven. We gaan op bezoek bij Danny die geopereerd is aan zijn knie.

28 oktober: 37,9%, het begint te beteren. Mama besluit om morgen naar de dokter te gaan mocht ik nog koorts hebben .

27 oktober: papa is deze morgen vroeg vertrokken naar Avignon, Frankrijk voor 4 dagen met een orkest, dus zijn mama en ik alleen . Ik ben nog altijd niet helemaal fit en mama besluit om er luilekkerdagje van te maken. Ik slaap in de namiddag 4 uren en ondertussen heeft mama het hele huis gepoetst. 's Avonds heb ik nog altijd 38,9%.

26 oktober: vandaag gaan we op halloweentocht. Mama is speciaal kleren gaan huren voor mij, want ieder kindje dat verkleed is, krijgt een geschenkje. Maar ik ben toch niet te zot van die kleren en weiger van ze aan te doen. Tijdens de tocht zit er een heks verstopt en die vertelt dan verhaaltjes aan ons. De tocht wordt modderig en de buggy komt een paar keer vast te zitten. Mama heeft geen kracht meer en ik mag in opa zijn nek zitten. Als de tocht gedaan is, krijgen we allemaal chocomelk en cake. Mama besluit om met mij naar huis te gaan, want ik voel redelijk warm aan. Inderdaad, 39,1% .

19 oktober: vandaag zijn Wannes en ik allebei bij oma (amaai, oma)

14 oktober: Gisteren om 18.00 toch kunnen vertrekken. Vandaag op bezoek bij meetje eva, nonkel Dennis en Baby Hanne. Ik wil in de namiddag niet slapen, maar 's avonds haal ik Brussel niet zonder in slaap te vallen.

13 oktober: Papa was deze morgen om 3.30u thuis met de grote bus, Martin kwam om 7.00 verven en deze middag zouden we moeten vertrekken bij oma en opa limburg (druk, druk, druk. )

11 oktober: vandaag verjaart meetje eva (mama... ).
Papa vertrekt deze nacht naar Duitsland met de grote bus.

7 oktober: vandaag verjaart nonkel Bart(nog kaartjes, mama... We mogen bij hen thuis gaan eten, njam, njam (lamsboutjes). Wannes en ik spelen de ganse avond en roepen voor 10

6 oktober: vandaag gaan we wandelen naar Lozer bos samen met Senneke, zijn mama, papa en ongeboren brusje. Ik heb mijn emmertje mee om nootjes te rapen, maar giet ze even graag terug uit .
Daarna gaan we eten (njam, scampis en kip, salade cesar volgens mama)

3 oktober: vandaag verjaart nichtje luna, dus mama... kaartje sturen, hé. En morgen verjaart Bomma, mijn overgrootmoeder (mama, heb jij nog kaartjes?)


22 maand

30 september: deze morgen zijn we gaan zwemmen in de "Ceder" in Deinze. Eerst was ik een beetje bang omdat het een hele tijd geleden was. Op het einde sprong ik zelf in het water en wilde ik niet meer uit het zwembad.

29 september: tegenwoordig kleur ik heel graag. Mama had mij aan het werk gezet om veel te kleuren op een blad en ondertussen maakte zij mijn eten klaar. Na een tijdje is ze komen kijken en ze deed heel raar. Ik had een mooi schilderij gemaakt op de muur (de vers geverfde muur sinds een week). Nu achteraf bekeken vinden papa en mama het nog mooi
's Avonds mocht ik bij Niels gaan spelen omdat mama moest werken en papa nog niet terug was met de bus van Antwerpen.

23 september: om 9u moeten we naar het startontbijt van de KWB, om 11u moeten we bij oma zijn om te gaan eten en om 15u moeten we in Eine bij bomma zijn voor de Fietel (en taart). Ik zal me maar niet op de weegschaal stellen zeker vanavond

22 september: vandaag worden living en keuken geschilderd. Omdat alles vlot verloopt en vroeger dan verwacht alles klaar is, besluiten papa en mama vanavond een feestje te geven . Idereen is van de partij (mama krijgt opnieuw drank, snoep en een kaarsenhouder). Ik wil niet gaan slapen (geen tijd, ben veel te leuk aan het spelen), maar moet me dan toch gewonnen geven) .

21 september: vandaag mama's verjaardag, 31 al (hoewel ze veel kaartjes met verkeerde leeftijden op kreeg). Van papa krijgt ze (verrassing ) een pyama, van oma en opa Zingem krijgt ze centjes, van oma, opa Limburg en meetje Eva en nonkel Dennis een hoeslaken plus badolie, van grote meme ook centjes, van de buurtjes drank enz .

19 september: mama wordt overmorgen 31 jaar. Papa zal waarschijnlijk nog een cadeautje moeten halen (hint papa: de pyama's van mama zijn een beetje aan het verslijten, ha, ha.

16 september: vandaag gaan we naar Limburg voor de babyborrel van de tweeling (Lene en Wout). Iedereen is blij mij nog eens te zien. Ik heb veel gespeeld en gekleurd .

12 september: mama en ik zijn weeral alleen, want papa gaat terug naar school voor koetswerkhersteller.

11 september: vannacht had ik veel last van een verstopte neus. Ik heb constant om papa en mama geroepen (zoiets van mama, neus kuisjen). Mama en papa (en ik een beetje) zijn dan ook doodmoe en besluiten om gelijk met mij te gaan slapen (om 20.30 lag iedereen al in zijn bed).

9 september: het was blijkbaar leuk, want ze zijn maar om 3u thuisgekomen (laat, hé, zo lang kan ik nog niet opblijven zene).
Iedereen gaat terug naar huis, maar volgende week gaan wij naar Limburg

8 september: vandaag zijn oma en opa limburg en Hanne op bezoek. En ik krijg heel veeeeeeel cadeautjes (een vest, een pull, een paar sloefen, een beertje en een bal), het is precies mijn verjaardag. Vanavond gaan papa en mama naar het verjaardagsfeestje van Marino.

3 september: Zondag zijn mama, ik, opa en oma gaan eten in Heuvelheem. Ik trakteerde omdat ik altijd bij oma en opa mag blijven. Na het eten zijn we naar de rommelmarkt geweest (waar ik "weeral volgens mama" auto's gekregen heb van oma. Daarna heb ik nog 2 ballons (1 voor mij en 1 voor Wannes) mogen omhoog laten met zo'n kaartje aan dat de mensen moeten terugsturen.

2 september: nog één jaartje wachten en ik mag naar school .


21 maand

1 september: Dit weekend zijn er heuvelheemfeesten, waar papa werkt. Vrijdagavond ben ik naar de fuif geweest (heb een dansje geplaceerd ). Papa moet vananvond werken op het eetfestijn, dus ga ik naar de kermis van Oudenaarde met mama, Dimtri, Elke en Senneke.

23 augustus: vandaag ga ik met oma naar Gent met de bus

19 augustus: vandaag is het rommelmarkt en ik ben al heeeel vroeg wakker. Om 8u lopen mama en ik al op de rommelmarkt. Ik krijg een video van de Teletubbies en een auto. Blijkbaar heeft oma ook al het een en het ander gekocht, want we komen haar tegen met haar handen vol. allemaal speelgoed, , voor mij en Wannes.
's avonds zit papa in zijn bed (nog altijd met zijn pijnlijke oorontsteking). Mama en ik gaan naar de kermis (lees: we zitten op het terras bij Erik) met senne.

18 augustus: de papa van niels heeft goed gereden, want hij is 4de geworden.
mama moet werken, dus wordt het mannendag . Papa is naar de dokter geweest deze morgen, want zijn oor doet constant pijn. Conclusie, een flinke oorontsteking .

17 augustus: vandaag begint de kermis in Zingem. Vandaag is er al koers en Nico (de papa van Niels) rijdt mee.

16 augustus: ik krijg opnieuw een tand, nr. 16 ondertussen al. Maar nu zijn het van die grote, dus heb ik veel pijn ervan (vannacht dus ook)

14 augustus: vandaag ben ik met papa naar de "tweebruggenprijs" gaan kijken. Ze fietsen zo vlug mogelijk tussen twee bruggen. Papa vertelt aan mama dat ik voor iedereen supporterde. Natuurlijk, iedereen verdient toch een aanmoediging, hé.

11 augustus: vandaag trouwt Inge (een kollega van mama) en daarom mag ik bij oma en opa gaan slapen. Blijkbaar ben ik niet erg moe, want ik besluit om 24u. wakker te worden en om 3u. "de kampioenen" te beginnen zingen.

9 augustus: mama is nog altijd niet beter en de dokter moet komen. Het was geen buikgriep, maar en flinke maag- en darminfectie. Nu de juiste medicijnen voorgeschreven worden, betert mama vlug.

6 augustus: mama is nog altijd ziek en heeft de dokter gebeld. Flinke buikgriep en een week thuis. Omdat ze zich totaal niet lekker voelt en papa moet werken, mag ik bij oma en opa, joepie .

5 augustus: tja, ze mogen dan eens uitgaan... mama is vroeger naar huis moeten komen omdat ze ziek is (buikgriep), papa was om 24u thuis en zag het dan ook niet meer zitten om te gaan.
Maar vandaag ben ik samen met papa bij grote meme geweest. Papa en mama (en bijna de hele familie) had kaarten voor het eetfestijn van de meerskant. Ze zijn het eten gaan afhalen en hebben een feestje gehouden bij grote meme . In de namiddag ben ik even naar huis geweest om een dutje te doen (en om mama te troosten). Daarna zijn we teruggeweest en wilde ik op de paardemolen zitten. Eenmaal erop, wilde ik er al terug af (ik vind het van ver iets plezant, maar van dichbij ). Dan is papa met mij terug bij grote meme geweest (Wannes was juist weg, spijtig . We waren maar terug thuis na 21u, laat, hé.

4 augustus: vandaag mag ik bij oma en opa slapen omdat papa en mama allebei moeten werken. Na hun werk gaan ze nog uit, want het zijn meerskantfeesten.

2 augustus: vandaag terug bij de dokter om de draadjes eruit te halen.


20 maand

1 augustus: vandaag zijn we met de hele kliek naar de Brielmeersen geweest. Mama moest werken, maar is later gekomen. Maar er was een beetje heel veel volk daar, dus zijn we verhuisd naar het speelplein in Zingem. Iedereen had zijn picknick bij, dus gezellig was het wel.

30 juli: vanaf vandaag ga ik terug bij oma en opa omdat mama terug gaat werken. Papa is nu begonnen met mijn kamertje te schilderen. .

27 juli: papa en mama zijn nog altijd aan het behangen, maar het einde is in zicht.

25 juli: een dagje naar zee op bezoek bij Marino, Sofie en Milan. Maar... ik ben gevallen en de dokter is moeten komen en er zitten nu draadjes in mijn hoofd.

21 juli: iedereen is er, kleine Hanne en de nog kleinere Lene en Wout. Sofie, Yarne en ik spelen samen en amuseren ons.

20 juli: we vertrekken naar Limburg waar oma en pa Limburg 12,5 jaar getrouwd zijn om te vieren.

19 juli: we gaan met Niels, Senne en Milan op het speelplein spelen.

11 juli: oma en opa komen mosselen eten en jam, dat lust ik ook wel.

10 juli: vandaag mag ik met mama, oma en opa
naar Molecule. Maar daar geraken we nooit door de koers, de Tour de France passeert daar ergens en we geraken vast. Dus besluiten we om te blijven kijken en ik heb alle renners gezien. Papa was nogal jaloers, ha, ha.

19 maand

25 juni: oma en opa kunnen allebei niet op mij passen, daarom mag ik een dagje naar de creche bij mammie. Ik was wel een beetje geschrokken van al die kindjes, heb flink gegeten en wilde ten slotte niet meer met mama naar huis om 17u.

24 juni: weeral gaan eten (deze keer boerekost) om het jaarprogramma van de KWB te vieren. Papa zit in het bestuur van de KWB.

23 juni: opnieuw gaan eten (geen taart maar kaasplank deze keer bij dimi (zijn verjaardag was in mei, maar beter laat dan nooit), elke en senneke. Ik mocht wat langer opblijven, mama en papa schrokken wel toen het 23u bleek te zijn. Maar ik heb mijn schade ingehaald en heb zondagmorgen tot kwart na 10 geslapen.

22 juni: meme wordt vandaag 84 jaar, weeral taart (met aabei, lekker).

21 juni: milan wordt 1 jaar vandaag . Wij mogen taart gaan eten. Hij heeft een hele mooie auto cadeau gekregen en ik besluit om het eens uit te proberen (ik ben al zovéél ouder dan milan, hé) .

19 juni: de belastingspapieren zijn ingevuld gelukkig moet ik dit nog niet doen Mama krijgt centjes terug, van papa weet ik het nog niet, hij heeft nog niet al zijn papieren (typisch).
Mama heeft een brief gekregen van het rode kruis dat ze ijzertekort heeft en de volgende keer geen bloed mag geven

14 juni: mama gaat bloed geven, lief hé

11 juni: ik heb er een nichtje (Lene) en een neefje (Wout) bij. Het zal wel nog een beetje duren voor ik ze zie, want ze wonen ver

10 juni: "VADERDAG": mama moet de ganse dag werken, dus het wordt een dagje "mannen onder mekaar". Papa is gisteren zelf zijn vaderdag gaan halen, een chique boekentas voor op zijn bus.

3 juni: vandaag is het babyborrel van hanne, mijn nichtje. Er staat een groot springkasteel dat eigenlijk een glijbaan is. Ik ben nog een beetje klein, dus papa offert zich op om met mij naar beneden te glijden (en is na twee keer naar boven klauteren uitgeput ). 's Avonds rijden we nog terug naar huis en ik ben zo moe van al dat spelen dat ik na 10 minuutjes in de auto in slaap val .

2 juni: deze middag vertrekken we naar limburg om bij oma en opa limburg te logeren.


18 maand

31 mei: gelukkig is het al wat beter met Yorbe, het gaat de goede kant op.
Dit weekend gaan wij bij oma en opa Limburg voor de babyborrel van Hanne (en gaan wij eindelijk de buik van Annick zien, die een tweeling verwacht).

28 mei: pinkstermaandag, mama moet 's avonds werken. Maggy en Adriën krijgen slecht nieuws, hun kleinkindje (Yorbe, 11 maanden oud) had windpokken (volgens de dokter van wacht), maar het blijkt een bacteriële vorm van hersenvliesontsteking te zijn. Yorbe wordt eerst naar Maria Middelares gebracht, daarna naar het UZ Gent en blijkt in kritieke toestand te zijn. Iedereen moet medicijnen nemen om besmetting tegen te gaan.

27 mei: vandaag is het de communieborrel van Jelle. Niels, Senne (die loopt, goed hé) en Milan zijn er ook. Ik speel, speel en speel tot mama mij om 20u bij pappie en mammie (Gilbert en Isabelle) brengt om de nacht door te brengen. Isa (mijn lief) is daar ook en we besluiten om flink gans de nacht te slapen.

26 mei: papa moet de supporters van brugge naar de bekerfinale rijden en is maar om 2u 's nachts thuis. Mama kan niet slapen (ze hebben beiden deze namiddag een dutje gedaan ) en heeft daarna een serieuze nachtmerrie. Papa is ondertussen naar koen zijn verjaardagsfeestje vertrokken (ja, ja om 1u 's nachts) .

21 mei: ik mag de hele week bij oma en opa zingem blijven overdag, want papa en mama moeten centjes verdienen. Blijkbaar is het verlengd weekend een reden om opnieuw moeilijk te doen bij mijn middagslaapje. Maar ook s'nachts heb ik een paar keer geen zin meer in slapen. Mama en papa worden er ambetant van, maar ik kan er toch niet aan doen, hé.

19-20 mei: mama moet het ganse weekend werken.

18 mei: vandaag gaan we allemaal samen bij grote oma op bezoek. :shock

17 mei: Hanne is aangekomen, joepie. Spijtig dat mama een half uurtje later moest gaan werken. s' avonds besluiten we allebei een mooi nachtje door te trekken, kwestie van de mama's en de papa's ook een rustige nacht te gunnen.

16 mei: na een weekje uitzieken ben ik weer tip-top in orde .
Mama gaat deze avond spinnen met de meisjes, dus ben ik alleen met papa. Gisteravond is papa gaan schaken, dus toen was het de beurt aan mama.
Morgen komt Hanne logeren samen met meetjeva en nonkel dennis, leuk hé .

13 mei: vandaag is het moederdag. Papa en ik zijn een cadeautje gaan kopen voor mama, een vaas. Een paar weken geleden hadden we bezoek en kreeg mama bloemen. Bleek dat ze geen enkele vaas had. Papa en ik hadden dat onthouden, dus...
Typisch vrouwelijk, het antwoord van mama op haar cadeau: een lege vaas, kon er geen bloemetje af?

7 mei: deze morgen was ik om 6.30u klaarwakker. Om 8.30 mocht ik al bij de dokter gaan. Diagnose: (nog altijd) een geïnfecteerd oog, flinke oorontsteking, flinke keelontsteking en infectie op de luchtwegen. Gelukkig heb ik nu antibiotica gekregen.

6 mei: vandaag is het ronkerfeest van de kwb, papa moet helpen bij de pensenkermis, wij gaan eten. Alhoewel, ik begin koorts te maken (39.5) en mama besluit om met mij naar huis te gaan. Oma heeft mama afgelost om te gaan eten en ik word alsmaar zieker. Zondagavond 40 graden koorts ondertussen. De ganse nacht liggen woelen, wenen, hoesten enz.

5 mei: niels komt een voormiddagje spelen. Maar ik ben nog een beetje zieker en mama besluit om naar de dokter te gaan.
Diagnose, een beginnende oorontsteking, beginnende keelontsteking, een geïnfecteerd oog en een verkoudheid.

4 mei: mijn oogje ettert de ganse dag en het doet een beetje pijn. Een beetje te veel in de wind gezeten?

3 mei: papa begint vandaag bij heuvelheem te werken en vindt het plezant. Gelukkig maar.
Nu mag ik terug veel bij oma en oa (weeral verandert in uitspraak) .


17 maand

30 april: vandaag zijn papa, mama en ik een hele toer gaan fietsen. Papa en mama waren moe, maar ik niet, hoe zou dat komen .
's Avonds zijn we frietjes gaan eten bij maggy en adrien samen met dimi, elke en senne.

29 april: vandaag komen gino, kathy, elke, dimi en senne eten (weeral barbecue). Senne en ik proberen het record namiddagslapen te breken tot mama en elke het genoeg vinden en ons uit ons bedje komen vissen. Dan zijn we naar de kermis geweest. Ik ben in de buurt van de draaimolen geweest, maar het lijkt mij nog altijd een beetje eng.

28 april: gilbert en isabelle komen eten (barbecue, tja 27 graden..) Isa (bijna 2 jaar) en Tess (5 weken oud) zijn er ook. Ik heb veel gespeeld met Isa.

27 april: gisteren is Wannes naar huis mogen komen. Hij is genezen.
Papa begint volgende week met het busje van heuvelheem te rijden. Nu de bus van school Huise kapot is tot september zat papa opnieuw thuis. Hij is blij nu hij terug kan gaan werken. Tot 20 augustus is het, juist gepast om met de nieuwe bus van school Huise te starten 1 september. Ik zal veel bij oma en poepa (zoals ik opa zingem noem) kunnen gaan spelen

21 april: wannes ligt in het ziekenhuis met het rota-virus. Hopelijk geneest hij snel, want blijkbaar is het geen lachtertje... overgeven, diaree enz. Oma weende toen ze naar mama belde om het te vertellen.

20 april: mama heeft van mijn beebiesite een dreumessite gemaakt. En eigenlijk ben ik geen beebie meer, dreumes klinkt beter, hé .

18 april: Sinds ik kan lopen, val ik precies ook harder. Vandaag ben ik op mijn lip gevallen en ze bloedde. Later op de dag ben ik ook nog tegen de hoek van de keukentafel gelopen en ik heb nu een flinke buil en een dikke lip. Een echt fotomodel...hihihi.
We zijn met de fiets (het blijft mooi weer) tot bij grote meme (de grootmoeder van mijn mama) gereden.

15 april: Nico, saskia en Niels, Marino, Sofie en Milan komen barbecuen. Marino heeft een hele grote vis gevangen en die gaan wij nu opeten, hé. Maar de grote mensen vinden de graten toch een beetje gevaarlijk voor ons, dus krijgen wij een alternatief voorgeschoteld, boterhammen met préparé, 't is eens wat anders, hé.

14 april: Papa belt naar meetje Eva en alles gaat goed met mijn meter en mijn nichtje. Oei, ik zou nonkel dennis nog vergeten. Met hem gaat ook alles goed.
Vandaag gaan we naar de kermis in Oudenaarde. Ik zit voor de eerste maal op de paardemolen. Leuk vind ik het toch niet, ze. Papa wordt dronken van met mij al schreiend op zijn arm rondjes te draaien. Senne ziet het blijkbaar ook niet zo zitten, Niels daarentegen, die zou blijven draaien.

13 april: haha, voor sommigen een verschrikkelijke dag, voor mij een memorabele dag... ik loop helemaal alleen. Ik denk dat papa en mama nog fierder zijn dan ikzelf. .

11 april: ik heb voor de eerste maal meer dan 5 meter gelopen. Ik voelde mij nog niet echt op mijn gemak, maar het begint te lukken. Mama en papa zijn heel trots op mij, maar ze moeten stoppen met dat... nog ne keer

8 april: ik heb voor de eerste maal paaseitjes mogen zoeken. Mama en oma hebben mij een beetje geholpen, papa vond het leuker om de eitjes die ik al gevonden had nog eens wag te stoppen .
Mijn echt cadeau kwam later, een echte fietshelm. Hij ziet er heel chique uit, maar ik heb hem toch liever niet op mijn hoofd.
En.... ik begin met meer zelfvertrouwen te lopen.

6 april: hier zijn we al terug. Hoh, wat een mooi nichtje. Niet dat ik veel aandacht had voor haar, de hapjes leken mij er veel interessanter uit. Ik heb toch maar eens in Hannes voet genepen kwestie van te weten hoe ze reageert op mij . Ze kon er precies niet echt mee lachen. Meetje Eva zag er goed uit, maar blijkbaar was haar bloeddruk nog niet helemaal in orde .
Ik heb een paascadeau gekregen van oma en opa limburg, een spelletje met een hamer.

4 april: Jaaaaaaaa, het is zo ver, gisteren is mijn nichtje Hanne geboren. Ze weegt 3kg625gr en meet 49cm. Vanavond vertrekken we naar de limburg om morgen hanne te bewonderen. Mama, vergeet het fototoestel niet, hé.

2 april: vandaag beginnen ze ons nieuwe terras te leggen.


16 maand

1 april: vandaag is het de babyborrel van Catho (dochtertje van een collega van mama). Er zijn al grotere kinderen en die sleuren mij de ganse namiddag rond in mijn buggy. Maar dat vind ik niet erg.
Papa besluit 's avonds om toch nog een aprilvis uit te gooien en belt naar Joeri om te zeggen dat hij in panne staat met joeri zijn remorque (het juiste nederlandse woord?). Joeri slikt zijn eten binnen en gaat papa zoeken. Hij vindt hem natuurlijk niet en belt naar zijn vrouw (hij had papa zijn nummer niet). Die belt naar papa om te vragen waar hij juist is en papa zegt: in mijn zetel...
Gelukkig konden ze er mee lachen.

31 maart: ik mag gaan slapen bij oma zingem. Mama en papa moeten naar een verjaardagsfeestje (gino is 30 geworden). Maar ik heb veel last van mijn maag en geef 5 maal over in mijn bedje. Oma besluit om mama en papa te verwittigen en mama komt mij halen (papa zou trouwens niet meer in staat geweest zijn). Elke (je weet wel, van Senne) helpt mama om mij op te halen bij oma.

24 maart: op bezoek bij meetjeva en nonkel denis en bij mijn toekomstig nichtje of neefje. Het moet toch niet te lang meer duren voor het der is, want ik ben heel nieuwsgierig .

23 maart: we zijn weg naar de limburg. Oma limburg zegt dat ik veel veranderd ben.

19 maart : opa zingem wordt vandaag 55 jaar en gisteren zijn we daarom mogen gaan eten . Wannes was daar ook en we hebben flink samen gespeeld.

16 maart: gisteren zijn we gewikt en gewogen. Ik blijf een grote jongen, want ben ondertussen al 84cm groot. Dik ben ik niet, zo'n 9kg800gr. En die stoute dokter was er terug en hij heeft mij deze keer 2 spuiten gegeven , 1 in mijn linkerbovenarm en 1 in mijn rechterbovenarm. Wat ben ik boos geweest op die man, ik heb zo luid geschreid dat hij bijna doof was. Maar toen ik een cadeautje kreeg, was mijn boosheid al over.
Deze morgen ben ik stout geweest. Ik bijt graag in de kabel van papa's wekkerradio, maar om één of andere reden hebben mama en papa dit niet graag. Ik heb moeten in de hoek staan tot ik gekalmeerd was (ik heb toch wel 35 minuten geroepen). Toen ik doorhad dat het toch niet helpt om mijn zin te krijgen ben ik gekalmeerd en mocht ik uit de hoek. Je kunt maar proberen, hé .
Vanavond gaan we eten bij Niels, leuk spelen samen.

15 maartapa is met mij naar mama's werk geweest. Ze wilden mij daar nog allemaal nog eens zien. Vanavond ga ik naar kind en gezin om nog eens gewogen en gemeten te worden en nog een prevenar-injectie (pneumokokken) te krijgen. Gelukkig helpt mama mij met deze site,want al die moeilijke woorden .

12 maart: gisteren zijn we gaan wandelen in Zingem. Ik heb vele diertjes gezien, maar voor mij noemen ze allemaal boeboe kwestie van het gemakkelijk te maken. Oma en opa zijn ook meegeweest met mij en papa. Mama moest werken.
Vanavond gaan we terug met de krukken bij tante Chantal, mama heeft ze niet meer nodig, ze staat weer stevig op haar poten .
Ik loop nog altijd niet alleen , ik durf niet. Tja, het is een hele stap, hé .

5 maart: mama loopt met krukken, ze is door haar voet gegaan (zwaar verstuikt volgens de spoedarts. Nu kan ze mij niet meer oppakken en niet in mijn bedje steken .
Ik heb weer een tandje en deze keer deed het geen pijn . De verkoudheden zijn het land uit en we kunnen er weer tegenaan. Er komt een drukke periode aan, elk weekend is er iets te doen. En meetje Eva haar kindje zal ook niet al te lang meer op zich laten wachten .
groetjes, ikke.


15 maand

26 februari: shame on me, wat is het lang geleden, hé. Dus effen een update. Ik ben bijna 15 maand ondertussen, papa is er 33 geworden (oud,hé). Mama heeft de buikgriep en de gewone griep overleeft. We zijn nog niet naar de Limburg geraakt door mama's zwakke gezondheid de laatste tijd (misschien zit ik er wel voor iets tussen... ik slaap de laatste tijd niet zo goed, een verkoudheid hier en daar of iets anders en mama moet dan altijd opstaan). Vanavond moet ik naar de dokter met mama omdat ik al de ganse dag een bloedneus heb, mijn hoest verbetert niet en ik heb mijn melkje overgegeven deze morgen.
Zaterdag is ons buurmeisje 21 jaar geworden. Groot feest natuurlijk, papa heeft geholpen achter de toog, mama is goeiendag komen zeggen na haar werk. Ik ben mogen blijven slapen bij mijn lief (vroeg, ik weet het, maar ja). Samen op één kamer en volgens mammie zijn we allebei flink geweest.


14 maand

3 januari: oudejaarsavond hebben we gevierd bij dimi en elke en senneke. Om 21u zijn wij alledrie mooi gaan slapen zodat de grote mensen op hun gemak een rustige(hm,hm) avond hadden. Mama en papa zijn mij om 3uur uit mijn reisbedje komen vissen (alhoewel, zeg maar mama, papa was niet meer in staat om mij uit mij bedje te vissen). En ik heb thuis gewoon lekker verder geslapen tot mama mij om 10.30 wakker gemaakt heeft. Zij moest opnieuw gaan werken, zodat papa op mij moest letten (weliswaar met een houten kop).
Op 2 januari zijn we gaan nieuwjaren bij mij overgrootmoeders (ik heb er maar liefst 3).
Vandaag komt meetje eva en nonkel denis op bezoek en dit weekend komen opa en oma limburg om op mij te passen terwijl papa en mama 3-koningen lopen.


13 maand

1 januari 2007: iedereen een heel gelukkig nieuwjaar gewenst en een spetterend 2007

26 december: oma en opa zingem zijn bij ons geweest op kerstavond, maar ze waren al om 23u naar huis. Tja, ik lag al in mijn bed en tegenwoordig kijken ze alleen nog naar mij, hé .
Op kerstdag moest mama de ganse dag werken, dus een gezellige dag met papa alleen thuis.

19 december: ons weekend was heel plezant. We hebben allemaal flink gespeeld, flink gegeten en niet zo flink geslapen. De twee kleinste waren de braafste, die sliepen 's nachts mooi door. Niels en ik hebben elkaar af en toe wakker gehouden, kwestie van niet alleen te moeten wenen. De Mama's en de Papa's hebben zich ook geamuseerd. Zaterdag zijn de mam's er alleen op uit getrokken (lees: drie uren op café gezeten) terwijl de papa's op de kindjes letten en en een feestmaal voorbereid hebben. Zondag zijn we naar de kerstmarkt in Libramont geweest. Kort samengevat: voor herhaling vatbaar

9 december: vandaag heb ik veel gespeeld met mijn nieuwe autootjes tot mama zag dat ik de wieltjes aan het opeten was. En ik heb niet veel zin slapen vandaag, ik speel liever.
Vanavond gaat mama eten met haar werk, dus blijf ik gezellig thuis met papa.
Volgende dinsdag moet ik terug naar Kind en Gezin, eens meten hoeveel ik gegroeid ben in de lengte en in de breedte ( .
Volgend weekend gaan we naar Libin met alle drie mijn vriendjes, Niels, Senne en Milan. Natuurlijk gaan de mama's en de papa's ook mee, want wij zijn nog een beetje te klein om gans het weekend alleen te blijven (elke dag frieten). Tot ziens

een nieuw mensje ter wereld/mijn eerste jaar

02 december 2005

2 december: Om 7.30u werden we in het ziekenhuis verwacht om de bevalling te laten inleiden. Mama en papa zijn een beetje nerveus en hebben niet veel geslapen. Vanaf vandaag zijn we met zijn drieën .

Om 10u beginnen de serieuze weeën, om 14u verhuizen mama en papa naar de verloskamer en om 15.37u zie ik plotseling het levenslicht. Was me dat een tochtje, ik dacht dat het ging blijven duren .
3,6kg en 53cm groot, de hoofdomtrek 33cm. Blijkbaar wilde ik niet de kleinste zijn van de familie en wil ik een voorsprong van bij het begin nemen.


de eerste bezoekers voor mij melden zich al vlug aan nl. oma en opa zingem. Wat zijn ze fier. Zeker als je weet dat eerder deze week ook al oma en opa geworden zijn van Wannes, een flinke jongen van 3950gr en 51,5cm groot.
2 kleinzoons op een week tijd, groter toeval bestaat niet. Ik heb onmiddellijk al een voetbalkameraadje gevonden.

De eerste avond met mama en papa verloopt raar. Wij zijn allemaal een beetje overdonderd door emoties en blijkbaar moeten we nog een beetje wennen aan elkaar . Belangrijker, mijn eerste maaltijd. Ik dacht dat ze mij gingen laten verhongeren. Ik vond het minder gemakkelijk dan bij mama in de buik en moet een beetje zoeken, maar ik denk wel dat ik er vlug mee zal weg zijn .

3 december: veel geslapen heeft mama niet, het was alsof haar blik telkens naar één bepaalde richting werd getrokken . Papa kon thuis blijkbaar zijn draai niet vinden en komt ook al redelijk vroeg aan in het ziekenhuis . Hij heeft het wel druk met de kaartjes enz., maar wil toch zo vlug mogelijk mij zien.
Het eerste bezoek kondigt zich in de namiddag opnieuw aan, maar alles verloopt rustig en daar ben ik blij om, want alles doet nog een beetje pijn en iedereen wil mij natuurlijk eens vastpakken. Maar als ik kijk naar de blijde gezichten rondom mij, dan wordt de pijn onmiddellijk vergeten.

4 december: bezoek, bezoek en nog eens bezoek, gelukkig voel ik mij al een stuk beter. Ik besluit om de hele dag te slapen en enkel te eten wanneer ze mij wakker maken. Ha, ha, ze denken waarschijnlijk dat dit zo zal blijven duren, maar dan zijn ze mis . Ik wil enkel nog een beetje uitrusten van mijn tocht naar de aarde.

5 december: ik ben al 3 dagen oud, gaat dat op aarde altijd zo rap. Ik begin mijn mama en papa al aardig te herkennen.

6 december: mijn eerste rit in de auto en... home, sweet home . Mijn eerste indruk? Ik denk wel dat ik het hier gewend zal geraken. Papa gaat schaken vanavond en mama en ik maken het gezellig met ons tweetjes.

7 december: de vroedvrouw komt eens kijken hoe mijn eerste nachtje thuis verlopen is. Wel... redelijk goed. Mama en papa hebben opnieuw niet veel geslapen en dat zal de eerste weken, wat zeg ik , maanden niet veel veranderen .

10-11 december: papa moet terug gaan werken. Dan ben ik de sterke man die mama moet beschermen als er iets gebeurt . Ik zal eerst maar nog een beetje groeien zeker...
Het weekend is snel voorbij en ondertussen ben ik al bijna 1,5 oud.

12 december: probleem, mama maakt serieuze koorts, ik krijg niet genoeg melk en heb veel honger . Blijkbaar is er een probleem in de melkfabriek. Er zit ergens een verstopping. De vroedvrouw komt opnieuw en probeert het probleem op te lossen, maar mama heeft daardoor veel pijn . Ze besluit om het toch nog eens te proberen...maar

14 december: opnieuw hetzelfde probleem, de vroedvrouw komt opnieuw en zegt dat het misschien beter zou zijn om te stoppen en flesjes te geven. Mama kan dan eens volledig uitrusten (alhoewel papa al heel de tijd heel wat werk verzet heeft).
Mijn eerste flesje... hm, hm... het smaakt een beetje anders, maar ik vind het niet slecht . Ik krijg nu precies wel meer eten. Eindelijk wordt mijn honger eens volledig gestild.

16 december: de familiemeeting... Wannes en ik worden nog eens voorgesteld aan familie en buren bij oma thuis. Ik vlieg van de ene schoot op de andere en ben 's avonds een beetje mijn kluts kwijt .

24 december: mijn eerste kerstavond, we blijven rustig met zijn drietjes thuis en maken er een gezellige avond van .

31 december: Oma en opa komen eten


1 januari 2006: een nieuw jaar is begonnen, ik kan zeggen dat ik al van vorig jaar ben .

1 maand oud

4 januari: Oma's verjaardag. wannes zie ik nu al voor de derde keer en hij begint mij te herkennen denk ik. Misschien lijken we wel een beetje op elkaar. Mijn mama en zijn papa zijn niets voor niets broer en zus en lijken volgens sommige mensen ook heel erg op mekaar (alhoewel ze dit al hun leven afstrijden ).

6-7 januari: papa & mama genieten van een weekendje 3-koningen. Meetje Eva en nonkel Dennis komen babysitten

17 januari: ik ga op bezoek bij kind en gezin en ben opnieuw gegroeid (liefst, he).

25 januari: mijn eerste vakantie met papa en mama (niet echt vakantie, maar toch). We gaan naar de limburg bij oma hilde, opa stan, meetje eva en nonkel dennis.

26 januari: mama's kollega's komen op bezoek en willen mij allemaal op de schoot (ze zullen dit niet blijven zeggen, ha, ha) .


2 maand oud

7 februari: mijn eerste spuitje, gelukkig valt het allemaal nogal mee en ik ben al een grote jongen, hé .
Ik word opnieuw gewogen en gemeten. Het resultaat, 60,5cm en 5090gr

20 februari: mama haar eerste werkdag, het doet een beetje raar, maar ik mag bij papa blijven en dat maakt veel goed. We blijven 's morgens nog wat in het grote bed liggen en laat dat nu juist één van mijn favoriete hobby's zijn.

27 februari: mama is een beetje ziekjes thuis gekomen en ik voel mij ook niet al te lekker. We gaan samen naar de dokter en die schrijft een weekje rust voor.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik word nog elke nacht een paar keer wakker (een boertje, een krampje, enz.). Best vermoeiend voor papa en mama, maar ik beloof dat ik mijn best zal doen.

28 februari: ik krijg de eerste maal appelsap te drinken en het smaakt redelijk lekker.


1 maart: ik krijg de eerste maal sinaasappelsap te drinken en ook dat valt in mijn smaak.

3 maand oud

3 maart: mijn eerste fruitpapje, lekker, hoor.
's Avonds gaan we op bezoek bij Senne die op 1 maart geboren is. De vroedvrouw Magda is van dienst en zegt dat ik al zo'n grote jongen ben.
Tuurlijk, vind ik ook en ik haal dan ook mijn grootste glimlach boven.

9 maart: papa heeft naar mama gebeld om haar te vertellen dat ik mij de eerste keer omgerold had van mijn buik op mijn rug .
Ik vond het best leuk, maar het lukt mij zo moeilijk. Ik zal precies nog veel moeten trainen.

12 maart: Vandaag zijn we op bezoek geweest bij neefje wannes, nonkel bart en tante veronique. Iedereen vindt het zo leuk om ons naast elkaar te zien liggen en om te vergelijken. Ik zal blij zijn als we wat groter zijn en dat we met elkaar kunnen spelen.

14 maart: opnieuw bezoek bij K&G. Ik weeg de volle 6kg en meet 64cm. Ik krijg opnieuw een spuitje, maar deze is precies een beetje zwaarder. Ik voel mij de hele nacht niet zo lekker en besluit om dit mee te delen aan papa en mama. Tof, slapen we allemaal niet...

17 maart: mama en papa gaan naar de cinema en ik mag bij oma en opa zingem blijven slapen. Tof, kunnen papa en mama eindelijk eens wat langer en vaster slapen.

19 maart: opa zingem is vandaag jarig, hij wordt er 54. 's Middags mogen we gaan eten.
's Avonds gaan we naar de babyborrel van Senne, die is ondertussen ook al 3 weken oud.
Ik ben zo moe dat ik besluit om een nachtje door te slapen.

22 maart: deze nacht voelde ik mij opnieuw niet zo lekker en mama en papa hebben mij een paar keer moeten troosten.
In de namiddag mag ik met mama gaan wandelen, maar het wordt niet zomaar een wandeling. Mijn eerste koers in mijn leven passeert op honderd meter van de deur. En ja hoor, de favoriet van iedereen, Tom Boonen is er bij. Ik heb hem zelfs gezien. Omgekeerd is dat niet het geval, maar dat is mama's fout. Zij was zodanig onder de indruk dat ze mij vergat omhoog te steken.

24 maart: Ik vond het zo leuk om een nachtje door te slapen dat ik vanaf nu dat elke nacht probeer.


25-26 maart: Meetje eva en nonkel dennis zijn blijven slapen en het was heel gezellig. Danny en sabine zijn ook komen eten. Ik was zo blij met het bezoek dat ik 's avonds mijn bedje ondergekotst heb (maar, het kan natuurlijk aan de nieuwe melk liggen die ik sinds zaterdag mag consumeren). Papa was iets minder blij. Hij wilde kost wat kost barbecue serveren, maar het heeft de hele avond pijpestelen geregend. Ocharme, moest hem daar zien staan onder zijn tentje.

27 maart: blijkbaar heb ik de smaak te pakken, want ik blijf doorslapen. Papa en mama zijn heel fier op hun grote jongen (ik zou er zowaar van beginnen blozen .

30 maart: papa en mama gaan naar "code red", de theatershow van praga khan. Ik mag niet mee, ik ben blijkbaar nog een beetje te klein terwijl chico en kelly wel mee gaan. Maar, ik mag bij oma en opa zingem blijven logeren, wat veel goed maakt.


4 maand oud

2 april: Vandaag is de ronde van vlaanderen, mijn eerste keer. Spannend....
Mama en papa gaan kijken naar de ronde samen met opa zingem. Ik mag bij Kathy en Gino blijven.
Tom Boonen is weer oppermachtig en wint de ronde op zijn dooie gemak.

3 april: mijn eerste groentepapje, patatjes met appelmoes. Ik vind het redelijk lekker, maar lust mijn fruitpapje niet meer zoals vroeger. Het vruchtvlees van de appelsienen is er te veel aan.

4 april: vandaag staan er patatjes met spinazie op het programma en als fruitpap, bananen, appel en meloen. Ik eet als een uitgehongerde. Eindelijk eens wat afwisseling, het werd tijd.

9 april: vandaag ben ik de eerste keer gaan zwemmen in het babybadje van Waregem. Amaai, al dat volk, ik kon er bijna niet meer bij . Om 10u waren we daar, om 10.30 zat ik in het water en om 11 waren we al drooggewreven en op terugweg naar huis. Ik had even veel plaats als thuis in bad. Maar ik vond het wel leuk. Ik had een speciale babyfloat gekregen van Sylvie waar ik kon inzitten. Lang duurde de pret niet, want het water was een beetje te koud naar mijn goesting.

12 april: oma en opa limburg zijn op bezoek, ik krijg weeral veel cadeautjes. In de namiddag gaan we een hele eind wandelen. Opa Stan duwt mij voort, de rest volgt. Ik besluit om een klein dutje te doen.

13 april: mama en papa gaan om mijn eetstoel. Ik ben wel nog een beetje te klein, dus blijft alles nog effen in de doos.

18 april: opnieuw naar kind & gezin, alleen met papa deze keer,want mama moet naar een vergadering van de vakbond. Ik weeg nu 6420gr en meet 66,5cm

22 april: de eerste maal in mijn eetstoel, het is precies de koning die op zijn troon zit.

23 april: vandaag mag ik naar een feest, nonkel Patrick wordt 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. het is heel plezant, iedereen is blij om elkaar nog eens te zien .

28 april: vandaag vertrekken we voor een weekendje naar Mol nl. sunparks. Met de meerskant zoals ze zeggen . We zitten met 11 personen in een huisje: ikke, mama en papa, Saskia, Nico en Nielske, Ann, Joeri en Jelle en Gino en Kathy.

29 april: mama is de hele nacht ziek geweest en voelt zich helemaal niet lekker . Papa gaat dan maar met mij alleen zwemmen. Ik word al een echte waterrat . In de namiddag is er een familiefietszoektocht (moelijk woord, hé) en vanavond bowling (mama speelt zo graag bowling, maar heeft veel koorts en blijft lekker bij mij ).

30 april: Deze middag is er een barbecue voor iedereen. In de namiddag komt meetje Eva en nonkel Dennis en gaan we terug zwemmen .


1 mei: iedereen vertrekt naar huis, behalve wij. Wij rijden door naar Meeuwen en gaan op bezoek bij oma en opa limburg. Om 15u is er de inbranding bij meetje eva en daarna gaan we terug bij oma en opa. Ik voel mij niet zo goed, mijn tandjes willen groeien en groeien en dat doet veel pijn .

5 maand oud

2 mei: amaai, groot worden is niet zo gemakkelijk, ik heb nog altijd veel last van mijn tandjes die er precies maar niet willen doorkomen . En.... vandaag ben ik juist 5 maand oud geworden. Ik zal maar tonen dat ik een grote jongen ben en probeer de pijn te verbijten (ha, ha verbijten zonder tanden is wel moeilijk, hé). Vandaag gaan we terug naar huis. Eindelijk terug mijn eigen bedje en mjn eigen speelgoed .

5 mei: Wannes komt voor de eerste keer bij oma en opa zingem voor een hele dag. Zo fier als een gieter lopen ze er mee op straat en gaan op bezoek bij tante "been" zoals papa zegt. Hij kan alle de namen van de tantes niet uit elkaar houden. Tante Stien, we zullen het hem leren...

6 mei: ik ben de ganse dag op zwier (blijkbaar lijk ik toch veel op mama en oma zingem). In de namiddag gaan we naar een huisje kijken dat openbaar verkocht wordt (neeeeee, niet opnieuw verhuizen... zucht mama). Daarna gaan we kijken naar de koers van Nico, maar we vinden niet waar het is. Papa en mama besluiten dan maar een terrasje te doen bij Bassie.

7 mei: mijn vriendje Niels komt op bezoek en ligt in mijn park (ik moet leren delen volgens mama en papa), maar ik vind het niet erg en laat hem liggen terwijl ik als een grote heer in mijn eetstoel zit.

9 mei: op bezoek bij tante Stien en tante Francine. Luna (3 jaar) is er ook, probeert mij sla te doen eten, maar iedereen is er vlug bij en het lukt om op tijd in te grijpen.

14 mei: de eerste moederdag voor mama. Papa is een verzorgingstas gaan kopen en mama is er heel blij mee. Rond de middag gaan we bij oma en opa Zingem. Oma krijgt een bloemetje voor moederdag. Samen met nonkel Bart en Wannes gaan we eten. Tante Veronique moet spijtig genoeg werken op haar eerste moederdag.
Mama moet 's avonds ook nog gaan werken. Moeders willen het beste voor hun kindjes, dus moeten er centjes verdiend worden, hé. En nu papa een hele tijd thuis (dubbele hernia, operatie op 12 juni), moet mama zorgen dat er brood op tafel komt, hé .

19 mei: We mogen gaan eten bij de gebuurtjes en het wordt heel gezellig. Ik mag zelfs een dutje doen in mijn reisbedje in den bureau. Mama komt mij wel storen rond een uur of elf om te verhuizen naar mijn eigen bedje.

20 mei: oma en opa gaan een weekendje naar Bastogne, het zal stil worden in Zingem (grapje... )

21 mei: we mogen (weeral) gaan eten, nu bij mammie en vake Gilbert. Nu mag ik een dutje doen in het bedje van Isa, mijn toekomstige, zoals al een paar mensen dromen. We zullen zien. Ik voel mij nog een beetje klein om zo'n beslissingen te nemen.

23 mei: vandaag opnieuw naar kind en gezin. Ik ben 70cm groot en weeg 6kg950gr.

26 mei: ik mag bij oma en opa Zingem gaan slapen. Papa en mama gaan naar een verjaardagsfeestje. Ik zal verwend worden, zoveel is zeker.

27 mei: papa en mama hebben zich goed geamuseerd , voor herhaling vatbaar. Van mij mag het, ik voel mij op mijn gemak bij oma en opa.

28 mei: mama is een beetje geschrokken deze morgen. Ze had de wekker niet gezet, het was al half elf toen ze wakker werd en ik sliep nog.

29 mei: vanddag wordt Maarten 3 jaar, dus gaan we langs met een cadeautje. Hij krijgt een mooie fiets van zijn oma en opa. Hopelijk kan ik ook vlug fietsen.

31 mei: papa zegt dat ik een veelvraatje ben. Deze morgen had ik mijn flesje leeg en ik had nog honger. Deze middag heb ik twee patatjes met dubbel zoveel worteltjes gegeten en toen papa een youghourtje wilde eten, moest ik ook proeven. 2 lepeltjes maar, zeg, ik moet nog groeien, hé
Ik heb blijkbaar de smaak te pakken om me om te rollen. Vanaf ze mij in mijn park leggen begin ik te rollen. Geen 5 seconden lig ik op dezelfde plaats. En... ik kan kruipen. Nog een beetje onhandig maar toch. Het is wel een speciale techniek volgens papa. Ik duw mij af op mijn beentjes, steek mijn poep in de lucht, gooi mijn bovenlichaam vooruit en laat mij dan vallen. Leuk hoor!!!


6 maand oud

6 juni: Mijn eerste tandje is er. Eindelijk, want het doet wel veel pijn.

09 juni: het WK-voetbal in Duitsland begint .

11 juni: papa gaat binnen in het ziekenhuis voor een hernia-operatie .
Mama gaat werken ik mag bij opa en oma Zingem blijven .

12 juni: papa wordt geopereerd. s 'Avonds gaan mama en ik op bezoek, maar papa valt constant in slaap, dus blijven we niet te lang .

15 juni: joepi, papa mag naar huis komen
en.... mijn tweede tandje is er ook. Mama en papa zijn zo fier op mij, veel last heb ik er niet gehad. Ik heb mij zo flink mogelijk gedragen

16 juni: er komt heel veel bezoek bij papa en hij krijgt veel fruitmanden. Goed voor mij, want dat is mijn lievelingseten.

18 juni: oma en opa limburg komen de ganse week. Voor papa, maar ook voor mij. Mama gaat werken en zij zorgen voor mij omdat papa mij niet mag optillen.

20 juni: morgen wordt weeral een vriendje geboren, het kindje van Sofie en Marino (mama's neef). Spannend....

21 juni: 14u23, we weten nog niets van mij nieuwe vriendje, nog een beetje wachten dus...
Morgen komt Wannes op bezoek, jullie weten wel, mijn neefje dat 5 dagen ouder is. Benieuwd hoeveel hij veranderd is!

22 juni: Milan.... is mijn nieuwe vriendje, het kindje van Marino & Sofie. Hij heeft een beetje lang op zich laten wachten, maar bij deze is het hem vergeven.
Meme wordt vandaag 83 jaar, haar vijfde achterkleinkind is gisteren geboren en er nog zo goed uit zien... ge moet het maar kunnen

23 juni: ik mag op bezoek bij Milan, amaai, hij lijkt heel erg op zijn papa..

24-25 juni: mama moet werken, dus blijf ik gezellig bij oma en opa Limburg.

26 juni: mama gaat naar Brussel voor het werk.

27-28-29-30 juni: mama heeft de hele week omstandigheidsverlof om voor papa en mij te zorgen. Ik krijg precies een verkoudheid, wordt opnieuw een paar keer wakker 's nachts.


7 maand oud

4 juli: normaal gezien moest ik morgen naar kind & gezin, maar door mijn verkoudheid (met temperaturen buiten van meer dan 30 graden) krijg ik toch mijn spuitje niet en is er gevaar dat ik de andere kindjes besmet.
Onze afspraak wordt verzet naar 10 augustus.

7 juli: mama gaat eten met het werk (om het verlof in te zetten van sommigen). Ik mag blijven slapen bij oma en opa zingem.

10-11 juli: mama is twee dagen thuis.

15-16 juli: oma en opa limburg passen op mij terwijl mama gaat werken. Zij blijven logeren tot zondagavond.

16-17-18 juli: meetje Eva en nonkel Denis lossen af en passen overdag op mij. s' Avonds gaan ze naar de Gentse Feesten. Ik mag niet mee, want ik ben nog een beetje te klein.

18 juli: papa en mama zijn 7 jaar samen. Hiep, hiep, hoera

21 juli: vanmorgen ben ik naar de markt geweest met mama. We hebben groentjes en fruit gekocht voor in mijn papjes . Daarna zijn we nog iets gaan drinken op het terras van Bassie samen met nonkel Ronny, tante Chantal, oma en opa. Tante heeft blijkbaar een groot zwembad en zegt dat we het maar moeten komen uitproberen.
En ja ,hoor, in de namiddag is het weer puffen zweten. Dus, op naar het zwembad. Lekker, lekker, lekker, voor herhaling vatbaar.

28 juli: we zijn opnieuw naar de markt geweest om groenten en fruit (en een terrasje gedaan ondertussen

29 juli: vandaag zijn we lekker gaan wandelen. Ik heb voor de eerste maal in mijn leven een koe en een ezel gezien. Papa riep altijd: kijk daar, mama in de wei


1 augustus: Nielske en Senneke zijn komen barbecuen (alé, hun mama's en papa's). Het was half twee toen mama en papa in hun bed zaten.

8 maand oud

4 augustus: ik heb een nieuwe buggy gekregen. Wij vertrekken 12 augustus naar de zee voor een weekje en ik had nog geen zonnekap of regenscherm. Aan de Belgische regent het nog al een keer en ik word niet graag nat .
Wij zijn vanavond gaan eten met oma en opa Zingem. Daarna ben ik met oma thuisgebleven en is de rest nog iets gaan drinken op de Meerskantfeesten. Toen mama en papa en opa om 23u thuiskwamen, was ik nog altijd met oma in de weer. Ik had totaal geen slaap of was het omdat papa of mama er niet bij was om mij in mijn bedje te steken.
Om 23.30u was ik te moe, ik lag bij mama in het grote bed en mijn oogjes zijn dan toch toegevallen. Blijkbaar heeft mama me dan onmiddellijk in mijn eigen bedje gelegd, maar dat merkte ik al niet meer .

6 augustus: De babyborrel van Milan. Met een springkasteel, ik heb mijn oogjes uitgekeken... en al die kindjes...
Ik heb stukjes taart gekregen van alle tantes van mama en ik heb mogen likken aan mama's ijsje (HMMMMMMM, voor herhaling vatbaar ).

7 augustus: mama moet terug aan het werk, ik mag terug bij papa blijven (die is voldoende hersteld van zijn herniaoperatie. Maar hij moet nog tot eind september thuisblijven van de dokter een daarna neemt hij nog eens 3 maanden ouderschapsverlof .
Leuk, kan ik ook thuisblijven...

10 augustus: ik mag nog eens naar kind en gezin om gewogen en gemeten te worden en mijn eerste pneumokokkenvaccin te krijgen .

11 augustus: ik weeg 7kg760gr en meet 73.5cm. Alles is prima.

12 augustus: we vertrekken naar de zee.

21 augustus: spijtig van het weer (veel regen, zelfs een heuse windhoos in Zeebrugge), voor de rest was het leuk aan zee.
Ik heb veel gewandeld met mama, want papa moest de eerste dagen gaan schaken naar Knokke.
Er is veel bezoek geweest. Zondag en Maandag zijn meetje Eva met nonkel Denis geweest. Maandag en dinsdag Sakia, Nico, Gino, Kathy en Niels. Dinsdagnamiddag is Mirella geweest met Ulrich en Luna. Woensdag en donderdag zijn oma en opa Zingem blijven slapen (dus aan compagnie geen gebrek).
Ik heb de eerste keer met een tram meegereden.

24 augustus: ik ben de laatste dagen heel wat aan het experimenteren met rechtstaan (in mijn park o.a.). Ik val af en toe om, maar men moet kunnen afzien, hé .

30 augustus: de laatste dagen ben ik blijven experimenteren met rechtstaan, constant rondkruipen en alles vastnemen wat ik op mijn weg tegenkom. Mijn eerste blauw oog is een feit, ik ben een beetje hard op mijn smoeltje gevallen. Papa en mama komen af en toe op mijn handjes slaan als ik iets doe wat blijkbaar niet mag en daar roepen ze dan altijd luid nee bij. Maar ik ben slimmer, vanaf nu als ze nee roepen, laat ik alles los wat ik vast heb (of is dat juist de bedoeling?).
En ik begin meer en meer op mijn papa te lijken volgens mama. Ik heb gisteren tot 11.45u geslapen en vandaag tot 10.45. . Tja, ik was een beetje moe zeker (papa is er zeker niet kwaad om)


9 maand oud

8 september: papa is deze morgen vertrokken naar Zweden voor 4 dagen . Maar, mama en ik gaan het gezellig maken. Vandaag blijf ik de ganse dag bij oma en opa zingem. Morgen blijf ik enkel 's avonds bij oma en opa omdat mama moet werken.
Van slapen gesproken, ik blijf mijn best doen. Elke nacht slaap ik ongeveer 12 uurtjes aan een stuk.
En... ik heb ontdekt als ik rechtsta, dat ik mijn voetjes kan verzetten, dus weeral vorderingen .

19 september: vorige vrijdag, 15 september, is Niels 1 jaar geworden, dus dat wil zeggen dat het bij mij ook niet lang meer gaat duren.
Mama wordt donderdag (21 september) 30 jaar, amaaai, zo oud (gelukkig hoort ze het niet).
Ik kruip constant rond in huis, alles wat ik zie probeer ik vast te pakken (af en toe wordt neeeee geroepen, maar dan ben ik selectief een beetje doof) , ik roep graag als ik mijn zin niet krijg, ik eet tegenwoordig gelijk een paard, groei volgens mama en papa geweldig snel. Op dinsdag 3 oktober moeten we nog eens naar kind en gezin, dus dan weten we meer.
Oma loopt redelijk zenuwachtig, want de verkiezingen komen dichter. Elke dag is ze weg om stemmen te winnen. Wat ze niet weet is dat de tantes t-shirtjes laten maken voor mij en Wannes met een mooie foto van oma en ons daarop en de slogan "stem voor mijn oma". Zondag gaan we ze voorstellen, spannend, hé
groetjes,
Tuur (en mama)

21 september: vandaag verjaart mama, ze wordt 30 .
En... ik heb haar een mooi cadeau gegeven nl. mijn derde tandje zit erdoor.

4 oktober: Gisteren zijn we (papa, mama en ik) nog eens naar kind en gezin geweest. Ik weeg momenteel 8kg310 en meet 75 cm. Ik heb ook opnieuw een spuitje gekregen, maar dat vind ik niet erg. Dat ik moest neerliggen, vond ik veel erger.

10 maand oud

5 oktober: Vandaag en morgen zijn oma limburg en meetje eva op bezoek en .... ik krijg een neefje of een nichtje bij. Nichtje zegt oma. Uitgerekend voor 18 april 2007.

9 oktober: eindelijk, de slopende verkiezingen zijn voorbij en... oma is opnieuw verkozen en... ze hebben er een zetel bij . Gisteravond was het dus groot feest bij ons in de gemeente. Ik had mijn t-shirt aan van "stem voor ons oma Nadine" met een foto erop van Wannes en mij. Ik moet zeggen... ik had veel bekijks .

15 oktober: Hopla, weeral een tandje erbij, mijn vierde al.

16 oktober: papa heeft een serieuze verkoudheid en hij is zo sympathiek geweest om ze met mij te delen Mama is zodanig jaloers dat ze ook een valling (mijn dialect mag ik niet verleren hé) wil. En wij verhoren maar al te graag haar gebeden en schenken haar met veeeeeel liefde een snotneus.

20 oktober: Sinds meetje Eva internet heeft, kunnen we veel kletsen. Over mij en over mijn toekomstig neefje of nichtje. Wij hebben een webcam, dus ze kan mij nu veel zien (dat ze niet vergeet hoe ik eruit zie.
Ik heb sinds vandaag weeral een nieuw vriendje. Femke van mama's werk is opnieuw mama geworden. Julot heeft een broertje, Omer genaamd, sinds deze morgen rond 7u.


11 maand oud

4 november: wij zijn juist terug uit de Limburg waar we een paar dagen gelogeerd hebben bij oma en opa. Vrijdag 3 november zijn we naar de markt geweest in Bree, waar meetje Eva woont. We moesten vandaag terugkomen omdat mama nog moet werken.

13 november: opnieuw een tandje bij nr. 5 al. Deze keer heb ik er niet veel last van gehad. Soms werd ik 's nachts af en toe wakker van de pijn, maar dat is nu terug voorbij. Ik begin al uit te kijken naar zaterdag 2 december, dan word ik namelijk 2 jaar en... sinterklaas komt die dag langs. Vorig jaar was ik 4 dagen oud op 6 december en mocht ik naar huis uit het ziekenhuis.
Maar eerst is het de beurt aan Wannes, die wordt op 27 november 1 jaartje.
Vanavond mag ik gaan slapen bij oma en opa. Mama en papa gaan naar de cinema.

14 november: mama en papa zijn me terug komen halen gisterenavond om 22.00u, ik wilde niet slapen bij oma en opa.

15 november: mama is mijn taartjes gaan bestellen voor mijn eerste verjaardag.

18 november: morgen mag ik de ganse dag bij Sabine blijven, papa en mama gaan helpen op de cyclocross in Gavere.

21 november: ik ben heel braaf geweest bij Sabine en mag nog gaan. Papa en mama waren thuis om 20.30u en waren heel moe. Maar ik heb ze toch 's nachts proberen wakker houden kwestie van ze nog een beetje te zien die dag.
Dze nacht heb ik nog eens doorgeslapen tot grote opluchting van papa en mama.


3 december: gisteren was het mijn eerste verjaardagsfeestje en ... de sint is ook geweest. Iedereen was aanwezig, oma en opa limburg, meetje Eva en nonkel Dennis, oma en opa zingem, nonkel bart, tante Veronique en wannes en overgrootoma liesbeth en natuurlijk papa en mama en ....sloeber. Ik heb veeeeeeel cadeautjes gekregen, heb taart gegeten, wijn gedronken (niet veel, hé). Maar de nacht was iets minder, tot 4 uur geslapen, dan krampen gekregen, bij oma proberen in slaap geraken, bij mama en papa (die beneden probeerden op een matras in slaap te geraken) opnieuw geprobeerd tot 6 uur. Toen dacht ik dat sinterklaas naast mij lag, ik heb aan zijn baard getrokken (bleek mama haar haar te zijn) en eindelijk rond 6.30 toch nog in slaap gesukkeld.


Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.